Alltid något nytt...

Ja så är det nästan jämt hemma. Häromdagen när jag galopptränade båda hästarna så hade pappa plogat innanför grinden till ridbanan. Vilket gjort att det fanns ett "stort snömonster" (snöhög) inne på banan. Mycket otäckt i strålkastarljus! DC kollade då några gånger och visade att hon inte uppskattade pappas "snömonster" men med lite övertalning på ett kvinnligt sätt så gick det bra att rida förbi, även om monstret fick sig en och annan sne blick... Stargate däremot visade att han var helt övertygad om att monstret var vid liv! Han passade på att ta språnget ut i djupsnön och göra lite mindre lufthopp i ett tappert försök att skrämma bort det... Kan ju kanske ha och göra med att han har lite bättre kondis än DC då han orkade hålla på och småskutta igenom hela galopp-programmet medan DC gav upp och nöjde sig med blicken efter bara ett par varv.. ;)

Idag när jag skulle rida DC så stod det nån meter utanför staketet en liten grävaskin. (Vi håller på att göra ett ny dränering bla), snömonstret var idag inte farlig däremot va hon lite misstänksam till grävmaskinen. Så länge den stod stilla, vilket den gjorde först så gick det bra att både trava och galoppera förbi, och vi hann att köra två omgångar i galopp-programet innan maskinen startades. Då blev den mer otäck. Skrittade förbi några gånger och det gick bra, efter nån tvärvändning. Gav mig sedan där då det kändes onödigt att riskera nåt. 

Bra miljöträning blev det i alla fall. Vet inte hur det är med era hästar men med mina är det ALLTID värst när någonting ändras vid banan hemma. Borta spelar det mindre roll men hemma så räcker det att ha flyttat på ett hinderstöd utanförbanan för att Stargate ska bli misstänksam. Medan han på tävling inte är särskillt tittig av sig... Nyttigt är det oavsätt att ändra på saker hemma i den vardagliga träningsmiljön. Särksillt med DC som är så oerfaren om det står någon och tittar när jag rider henne brukar jag fråga om personen inte kan snurra på ett paraply eller prassla med en påse eller liknande för att lägga in små saker som kan störa koncentrationen redan på hemmaplan. Hon har även ridits när det stod en stor traktorgrävare (avstängd) på banan samt när vi kört lastmaskinen utanför staketket och förflyttat jordmassor. Lika bra att dom får vänja sig från början! (man får ju dock anpassa sig efter häst och sak, så man inte skrämmer dom!)

20 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)