Blogg

Video Amigo

1 nov 2016

Video på fina AMIGO - full version/längre video finns på Youtube! 

 

PS
Fler uppdateringar sker på vår Facebook-sida - gilla och följ oss där!

Dressyrkurs 15 oktober

27 sep 2016

Passa på att trimma och få hjälp inför tävling! Dressyrträning med fokus på lösgörande och program-delar, för de som vill avslutar vi med Heda´s tävling 16 oktober där Alexzandra kan finnas på plats för att hjälpa till vid framridning, i den mån hon kan med hänsyn till ev. eget tävlande och starttider. Anmäl och läs mer på TDB om deras tävling. Självklart är Du välkommen oavsett start eller inte!
 
Upplägg lördag 15 oktober
 
Vi börjar ca 09.00
Ridning enskilt, ca 45min
 
Övrigt
 
Var framskrittad till din tid, fika kommer finnas.
Begränsat antal platser.
 
Kostnad 300:- inkl moms
 
Anmälan senast 10 oktober
alexzandra.leideborg@gmail.com alt 070-388 51 45

Carezz (SWB)

8 sep 2016

Sto född 2013 Luxus - Sack uppf. Lise-Lott Ljung äg. Marie Gyllenhammar

Amigo amigo´s

26 aug 2016

Åh vad fin han är min svarta lilla häst! Vi jobbar med ständigt återkommande - grundarbete - och det ger resultat. Han känns riktigt fin och igår satt bytena där de skulle också tummen upp för det! Hans plan nu är att starta Msv:C1 nästa helg, bytte från Msv:B2 då det var samma dag som Livanto ska gå 4-års kval och det kändes lite stressigt att köra två debuter på samma dag på olika tävlingsplatser... Så Livanto tävlar lördag och Amigo söndag. Helgen efter satsar vi på ytterligare en debut då i Msv:B2! Dags att ta tjuren vid hornet och "do it". 

Det kommer mer och mer gång nu leker en del med traven både små halva steg och mer schwung och elastisitet. De ökade traverna tar han tag i ordentligt nu så mest bara att sitta kvar skälv och styra riktingen har kommandot två smackningar tillsamamns med att jag rätar ut honom och då ger han sig iväg ;) problemet vi har nu är mest att ibland när jag ska gå in i en sluta på diagonalen och tar en halvhalt på ytter i ingången så tror han att det ska vara ökad trav istället hehe

Träning 21 o 22 augusti

22 aug 2016

Igår var jag hos Sofia med Amigo, vi jobbade på med samling och övergångar att det ska bli lätt att ändra hela tiden, oj vad han kan trava! Så fin så =) Bytena sitter inte lika bra borta som hemma men det kommer mer rutin bara... 

Idag ska jag iväg med Livanto och träna för Sissi så att han får gå i ridhuset han ska tävla i, ska åka så mycket jag hinner nu kommande två veckor med honom för att få honom lite mer avspänd. Han jobbade på bra igår och kändes fin, märks att när han blir rakare så orkar han inte riktigt men det kommer med styrkan jag vet vad vi behöver jobba på. Håll tummarna att han är lika lätt lastad idag som sist - man vet aldrig med unghästar ;) 

Träning med Livanto

19 aug 2016

Igår åkte jag och Morgan med Livanto till Sissi Lilja för träning och miljöträning inför 4-års kval. Han skötte sig så himla bra! Lastningen hemma gick bra han gick rakt in, han stod helt stilla i transporten både under resan och när han fick vänta en stund innan det var dags att gå ut. Cool vid urlasning, nyfiken och med spetsade öron men cool. Stod still vid sadling och uppsittning som om han vore hemma, gick snällt in i ridhuset... Det var första gången vi åker med honom och således även första gången han reds i ridhus så det var mycket som var nytt. Han smög runt snällt och tittade storögt på spegel och läktare men var väldigt duktig. Träningen gick bra, vi jobbade vidare med att få honom att gå undan innerskänkeln och att han ska balansera upp sig bättre. Hemma är han så pass pigg att det ibland är svårt att komma åt då han gärna tar hjälpen som "spring fortare" men nu när han var lite spänd och försiktig så kom jag åt honom bättre =) Galoppen som hemma nästan är lättast var svårare på borta plan, men bara att åka och öva mer så han kan spänna av lite mer. Fick fina ord av Sissi om hans modell och typ av häst - kul att "den fula ankungen" faktiskt nu visar små glimtar av kvalitén han besitter. 

18 augusti

18 aug 2016

Igår fyllde jag 25 (!) vart tog åren vägen? 

Hästarna går bra allihopa, Bosse jobbar på med rakriktning och styrka, Amigo övergångar samling och byten och Livanto jobbar på med övergångar och balans samt lösgjordhet. Han ska åka och träna idag (första gången han lämnar gården) vi ska till Sissi Lilja, så det blir miljöträning där 4-års kvalet går i september. Har lastat honom en gång o då gick det galant hoppas på detsamma idag hehe senare idag har jag ett par elever. 

  • För er som missat "face-book" nyheterna så debuterade Hanna Berginger och "Keppe" LA på nästan 65% så himla duktiga! - Super stolt! =D 
  • Amanda Dahlström debuterade lätt-klass fälttävlan förra helgen med 0-fel på hinder och en plan framåt har tagit form jättekul!

9 augusti

9 aug 2016

Nu är snart min semester slut och vardagen kommer tillbaka. Hemma rullar det på i full fart med hästarna. Amigo var hos Katja igår och hon var nöjd med hans utveckling, tyckte han var fin i kroppen (hon gillar honom som häst med extra kul) så idag ska han longeras så rider jag på sedan som vanligt. Han har i helgen gått riktigt bra så jag hoppas få ordning på och lite mer stabilitet i bytena så vi kan starta i början på september. Jobbar med att få dem när jag vill och på det sättet jag vill, han gör de till vänster fint men till höger förekommer ha mig fortfarande ibland. Nu har jag fokuserat på att jag bestämmer takt tempo form och att han verkligen ska vänta och lyssna i de vanliga övergångarna, det kommer mer och mer gång i honom och han trycker gärna på och lite ger sig iväg från mig men detta sätt jag nu jobbat på börjar ge resultat och han han kommit ihop sig fint! Väljer att lägga ett par extra veckorn innan tävling när det blev så mycket vila pga att jag var sjuk och sedan i Falsterbo än att jaga på och starta nu, avvaktar till september och hinner förhoppningsvis komma ihop oss än mer och befästa rörelserna. Planerat är att starta Msv:B2 på lördagen och kanske om det känns bra innan även starta Msv:B3 på söndagen men det programmet innehar 4 byten istället för 2 varav två kommer efter mellangalopp så de är lite trixigt lätt att han går iväg och att jag inte hunnit balansera upp honom eventuellt, de kommande två veckorna får avgöra. De andra bytena ligger i B3 bra men sedan är slutorna längs med spåret något jag tycker är svårare än när de är på en diagonal som de är i B2. Återstå att se helt enkelt!

Livanto utvecklas fint, ha har känts toppen nu sista passen och det börjar gå att öka i galoppen utan att han faller isär, styrkan kommer så sakteliga nu även om det är en bit kvar han är ganska stor. Lasttränade honom igår själv, första gången sedan han kom hit i maj förra året och han gick i princip rakt in (!) stod stilla och var lugn - puh så skönt! Han får ev följa med på träning i helgen till Sofia =) Dags att lära sig åka transport och ridas på annan plats, inte långt kvar till 4-års kvalet! Hans agenda är annars att fortsätta stärka sig, mycket övergångar och tempoväxlingar samt att fortsätta jobbet med att gå i sidled undan skänkeln. Han gör idag små förvända bågar och vi har börjat med fattnignar från skritt. Under hösten är det fortsatt arbete för att till våren kunna starta LB-LA. Eventuellt får han starta någon LB under hösten om han känns lugn på bortaplan!

Bosse jobbas nu hårt med rakriktning i galopp, där har vi lite att kämpa med men i övrigt är ha fin. jobbade igår med att flytta bogen både in och ut samt att flytta bakdelen ut och in på kvartslinjen i både trav och galopp samt att kunna ställa åt det håll jag vill... På detta sätt kommer jag åt honom och kan sedan rakrikta samtidigt som det blir introduktion till skolor som ska sitta till nästa år. Kvar till hösten är sedan byten vilket han redan gör fast på eget bevåg så forhoppningsvis är det inte så svårt bara han är rak. Han ska gå planerat 2 tävlingar till sedan får han troligtvis gå över till att tränas inför nästa år om han känns bra i de starterna. Jag vill inte starta dem för mycket som unga, de ska bara komma ut och få rutin samt kännas avslappnade så att man kan jobba vidare och följa utvecklingstrappan och istället kunna gå upp någon klass varje år om möjligt än att starta en massa och att de inte tycker det är roligt. Det är också svårt att göra större förändringar eller påbörja nya rörelser om de ska tävla kort inpå det är lätt att skapa förvirring och jag gillar att vara tydlig så att de vet vad som förväntas av dem för att undvika konflikter och stress! Man vill ju kunna tävla många år framöver sedan på dem och de ska likväl som jag tycka att det är lätt och kul på tävlingen! 

Bosse vann för övrigt förra veckan en klass på nästan 69% - han var avsänd och lugn jättefin helt enkelt. Andra dagen debuterade vi båda i FEI Finalprogram för 5-åriga hästar ett ganska svårt program för en 5-åring men han gjorde det väldigt bra, ett missförstånd i en fattning i övrigt inga missar mer än att han hann att bli lite trött vilket syntes i poängen men vi vet vad vi har att jobba på och han är inte tränad så många månader så det kommer =)

Tider 2 augusti

30 jul 2016

På tisdag blir det fokus på programdelar för ekipagen inför tävlingarna hos Heda, kul att vi blir ett litet gäng som åker och tävlar tillsammans! Jag kommer hjälpa till på framridningen i möjligaste mån med hänsyn till mina egna starter =)
Tisdag:
16.00 Hanna
16.45 Inger
17.30 Toni
Var framskrittad till din tid - fika finns!

Välkomna!

Träning med Bosse

27 jul 2016

Dagarna flyger iväg! "Keppe" som är här under veckan sköter sig bra, vi jobbar på kvickhet och bärighet samt lite rörelser från LA-program som Hanna under hösten planerar att rida. Fin häst som kämpar på bra i värmen =)

Amigo joggas/rids lätt nu ökar lite för varje pass, blev tyvärr ingen tävling i helgen som var då han verkar ha sträkt sig/halkat när jag var i Falsterbo o var stel bak men nu ser han ut som vanligt igen, självklart kollad av veterinär direkt och fick då vila en vecka nu har jag skrittat igång honom och även börjat rida lite kortare lätta pass och han känns som vanligt. Blir ett litet glapp med tävlingar men vill komma igång ordentligt först och låta Katja gå igenom honom så fort hon kommer upp. 

Livve jobbar på bra med sina övergångar, jag måste få till lastträning nu så jag kan komma iväg till Sofia med honom blir så spännande att se vad on säger! 

Idag åkte vi på kvällen med Bosse till Sofia. Han har gått riktigt bra hemma och känts fin inför nästa veckas tävlingar. Väl hos Sofia kokade han lite över hehe vi jobbade med rakriktning framför allt i galoppen och han tyckte att vi var lite jobbiga, "kan själv" meddelade han på ett lite halvdrygt tånårsvis XD Han travar dock gryymt bra däremellan jisses alltså såg skymtar i spegeln o då är det nästan svårt att vara så bestämd mot honom när han "busar" istället för att "jobba" hehe ;) 

Semester mitt i solen

24 jul 2016

Verkar som att jag prickade in semestern rätt, fantastiskt väder! Hästarna har jobbat på i värmen men tagit det lugnt nu i helgen... Bosse har travat som aldrig förr och den förvända börjar sitta där den ska, vi har en bit kvar till de enkla bytena men det kommer. Ska prova att rida igenom 5års finalprogrammet imorgon för att se hur det känns om vi ska starta det eller inte hos Heda om drygt en o en halv vecka. Livanto kämpar på med sina långa ben, galoppen börjar bli rundare och mer bärig fortfarande är vänster lite lättare att reglera tempot i. Vi har påbörjat galopp från skritt och han tar till sig fort. Fokus i veckan kommer vara övergångar samt galoppfattningar från skritt och att få honom mer runt innerskänkeln det går bättre vissa dagar och inte lika bra andra, bara att jobba på! 

Idag kommer "keppe" hit, en elevs häst. De ska iväg på semester och ställer då hit honom under tiden så ska jag trimma under veckan. En stor häst med mycket gång som är rolig att rida, där blir fokus på övergångar att få honom lite kvickare samt jobba på med LA-rörelser då det är målet för Hanna att starta under hösten. Mico som stått här några veckor åker hem till sitt stall i nästa helg, så då går vi från 6 till 4 hästar (keppe åker hem då med...) kommer kännas tomt ;) 

Njut av sol o värme!

Träning 17 juli med Bosse

18 jul 2016

Igår åkte jag och tränade med Bosse för Sofia, han har inte varit helt igång nu på ett tag, generellt gällande alla mina hästar då jag åkt på det ena efter det andra och varit sjuk... Så lite oriden men Bosse är fin ändå ;) Jobbade med mycket övergångar han måste bli känsligare men samtidigt tåligare i olika lägen. Den förvända galoppen är svår just nu den hade precis börjat sätta sig när vi fick avbrott, men men bara att börja om så kommer det tillbaka igen :) Hoppas kunna starta ett par LA unde sensommaren-hösten sedan får det bli träning mot 6-års för Bosses del!

Livanto verkar bara bli bättre av att vila ;) Han har gått riktigt bra i förra veckan de pass vi hunnit med. Så rolig att rida alltid positiv och framåt och vill göra rätt, från varje pass känns det som att han förstår lite mer och gör sedan allt han kan nästa gång för att vara mig till lags <3 Ska ta tag i lastträning nu under min semester som börjar på onsdag så vi kan åka och träna för Sofia, blir kul att visa honom hon gillar de hästar hon sett från Black Coffee och gillar Bernstein så förhoppningsvis ser hon vad det kan komma att bli och inte bara den lite taniga, vingliga 4-åring han är nu ;) Brukar inte vara ett problem, är det någon som kan fantisera lite så är det hon..! 

Har glömt berätta att "Märta" (Tira So Hip) är dräktig med Skovens Rafael - hoppas hoppas nu att det håller hela vägen och att det den 4 juni 2017 dyker upp en frisk liten krabat =)

Tillbaka till vardagen

13 jul 2016

Jag kom hem i måndags från Falsterbo, vi har haft en fantastisk vecka förutom att vädret har varit lite ojämnt men i övrigt riktigt bra och roligt!

Med hem följde bla mjuka bommar från Safety System som komplement till vår hinderpark. Dessa ska användas på marken som markbom vid hinder eller som trav-galopp bommar de ska inte läggas upp utan ligga direkt på underlaget!

Jag har längtat efter hästarna och man blir väldigt ridsugen när man kikar på dressyren där nere, dock åkte jag på en dunderförkylning sista dagen så än har jag inte suttit upp men idag verkar febern ha släppt så hoppas kunna jogga lite under kvällen =)

PS glöm inte att anmäla till dressyrkursen 2 augusti där vi sedan åker och tävlar hos Heda 3-4! Välkomna!

Lånad bild från Hippson, mina bommar är i färgerna rosa och orange.

Dressyrkurs 2 augusti

1 jul 2016

Välkomna till dressyrkurs för Alexzandra Leideborg, C-tränare i Dressyr. Alexzandra har utbildat hästar tom Svår klass dressyr och tävlat tom FEI St. George. Hon har stor erfarenhet av unghästutbildning och redan över 8års erfarenhet som tränare. Alexzandra har nu stallet fullt av unghästar och satsar på unghästklasser och vidare mot Grand Prix.

Alla är välkomna oavsett nivå!


 

2 augusti

En dag med dressyrträning, fokus på lösgörande och program-delar, för de som vill avslutar vi med Heda´s 2-dagars kvällstävlingar 3-4 augusti där Alexzandra kommer finnas på plats i den mån hon kan med hänsyn till eget tävlande  och hjälpa till vid framridning. Anmäl och läs mer på TDB om deras tävlingar. Självklart är Du välkommen oavsett start på tävlingarna eller inte.

Upplägg 2 augusti

Tisdag
Vi börjar ca 16.00
Ridning enskilt, ca 45min

Övrigt

Var framskrittad till din tid, fika kommer finnas.
Begränsat antal platser.

Kostnad 300:- inkl moms

Anmälan senast 25 juli
alexzandra.leideborg@gmail.com alt 070-388 51 45 

 

Träning 27-28 juni

26 jun 2016

Varmt välkomna till två dagar med träning där vi fokuserar oss på förberedande inför tävling hos Heda resp Mjölby under veckan! Lösgörande och programridning blir fokusdelarna. Ni rider en och en för att få så mycket hjälp och tips som möjligt. Nedan är tiderna, var framskrittad till din tid och var föreredd för att rida upp ditt program.

Ser fram emot att träffa er!

Måndag 27/6

18.15 Hanna B.
19.00 Elin A.

Tisdag 28/6

16.00 Hanna B.
16.45 Inger G.
17.30 Rebecca K.

 

 

← Äldre inlägg