Blogg

Kalender Ridhus

3 dec 2019

Kalender är på gång, under tiden står veckans bokade tider här nedan. Bokad tid innebär att Alexzandra har träning och att ridhuset är stängt för övriga.

 

Info och regler kring ridhuset.

Vecka Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
49 17:30-18:15 18:15-19:00       *9:00-15:00 16:15-17:15
50             15:45-18:00
51 17:30-18:15 18:15-19:45         15:45-18:00
52              

*Lördag 7/12 underlagsarbete - begränsad åtkomst under angiven tid

Sommarkurs Dressyr 16-17/7 2019

7 mar 2019

Välkommen på sommarkurs i dressyr för dig med egen häst 16-17/7.

2-dagars kurs för C-tränare Alexzandra Leideborg

Vad:
- 2 ridpass, enskilt (ett pass/dag)
- 2 mini-clinic's där Alexzandra förevisar med egna hästar, en unghäst och en häst påväg mot svår klass
- Lunch och kaffe ingår båda dagarna (ange ev allergier vid anmälan)

Plats:
Tyttorp Sandbäcken
(i vårat nybyggda ridhus!)

Begränsat antal platser.
Anmälan via SMS 070-388 51 45
Anmälan bindande fr.o.m 1/7

Kostnad 950kr inkl moms

Varmt välkomna!

/img_2289.jpg

Mer om Alexzandra

14 sep 2018

Jag heter Alexzandra och är född 17 augusti 1991. Rida började jag i princip med innan jag kunde gå, då mamma alltid haft ett intresse för hästar. Mesta tiden går åt till just hästarna och jag har under åren haft flertalet egna hästar att träna och tävla men även haft förmånen att träna, utbilda och tävla andra ägares hästar. Nedan finner Du lite mer information om mig och mitt hästliv (såhär långt).

Hästbakgrund
Lite kort om några av de hästar som passerat under året.
Min första ponny Pharma fick jag när jag var 10 år. Vi tävlade tillsammans på lokal nivå i hoppning och dressyr. Dessförinnan hade jag en rad foderponnyer, sommarhästar och red samtidigt på ridskola från att jag var 6år.
2005 köpte vi min D-ponny Golden Dream som jag utbildade från grunden till Msv:B dressyr, 130 hoppning och *fälttävlan. Vi tävlade tom Nationell FEI dressyr och lokal hoppning och fälttävlan.
Jag red även parallellt på mammas häst Sorbé och startade henne i både hoppning och dressyr på klubbnivå med segrar.
Min första egna storhäst Stargate köpte vi 2008 honom vidareutbildade jag till svår klass, vi lekte med piaff och passage samt byten ner till "i varje". Tillsammans debuterade vi Msv:A 2012 och FEI Prix St. George 2013. Vi har tillsammans vinster i LA-klasser och flertalet placeringar tom Msv:B-klass. 
Hösten 2011 köpte jag då 4-åriga Dark Chocolate, under 2013 vann och placerade hon sig i LB-klasser. I november 2013 började jag rida vår egna uppfödning Tira So Hip "Märta" och utbildade henne vidare upp i klasserna inom dressyr och hoppning, hon har under 2014-2015 plockat flera vinster och placeringar tom. LA-klass i dressyr och debuterat Msv:C på godkända poäng, utbildad från grund till Msv:B under de 1,5åren i träning.
I september 2014 köptes Amigo.  Han debuterade på tävlingsbanorna våren 2015 och har placerat sig i LB-klass och vann sin andra start i LA:3 på 68% som 5-åring! Debuterade Msv:B 2017 och påbörjat tramp, piruetter och serier, innan han såldes. I maj 2015 anlände Livanto G 3år gammal (f. -12), jag påbörjade inridningen under sommaren och det ska bli spännande att se vad det blir av honom i framtiden. I Augusti 2015 köptes sedan Bo Derry en mycket snygg 4årig (f. -11) fux till mig. Mer info om hästarna och tävlingar finner Du under resp sida.

Utbildning
Jag tog studenten 11 juni 2010 från Vretagymnasiet där jag läste Naturvetenskap med inriktning Häst. (Betyg 20,0 + meritpoäng & 3100p). Jag började hösten 2010 studera vid Linköpings Tekniska Högskola Campus Norrköping till Byggnadsingenjör. Jag tog hösten 2011 ett studieuppehåll från Byggnadsingenjör för att under ett år studera Företagsekonomi och Tyska vid Linköpings Universitet Campus Valla och fortsatte sedan studierna mot en Ekonomie Kandidatexamen (Civilekonom), med inriktning på Företagsekonomi. Hösten 2014 läste jag Företagsekonomi C - Management vid Handelshögskolan i Örebro och skrev där min C-uppsats under våren 2015. För att den 5 juni 2015 ta min examen och jag kan nu titulera mig som Civilekonom med en Ekonomie Kandidatexamen.

Jag avlade min examen till hästskötare våren 2010 och är Diplomerad Hästskötare.
Jag började hösten 2013 och tog min examen till Diplomerad C-Tränare i Dressyr 11 september 2014. 

Kuriosa
Förutom ridning är mina stora intressen dykning och musik, under hela grundskoletiden spelade och sjöng jag i olika band, som uppträdde vid olika evenemang, jag tog även pianolektioner i 10 år.

Övrigt
Jag har dykarcertifikat "Open Water" som jag tog vintern 2011 i Semporna, Borneo - Malaysia.
Jag har såklart även BE-körkort.

Hoftanz II RAA (SWB)

2 jul 2018

Hoftanz II RAA (SWB)
Valack född 2014
Hofrat (e: Gribaldi)- Wolkentanz I - Donnerhall
Uppf. Maria Leijon - Stall RAA

"Hoffe" reds in våren som 4-åring och kom till oss i april. Det är en mycket vänlig individ med hög arbetsmoral. Hans storebror Harvard RAA har gått Falsterbo och tagits ut till långa listan för UVM 2019. Hans lillasyster plockade hem höga poäng på sitt 3-års test. "Hoffes" mammas syster har tagit medalj på UVM, stamtavlan talar för sig själv.

2019
Vinst i LB:2 - 70%
Placerad i regional LA:3 - 67%
Startad FEI Inl. 5-års

2018
P&R - 4-års på 72%

 

 

Private Danzer SWB

4 jan 2018

Private Danzer SWB

Född 2016
Zaladin MI - Rubignon
Uppf. Ann-Kristin Karlsson

Köpt hösten 2017

Video Amigo

1 nov 2016

Video på fina AMIGO - full version/längre video finns på Youtube! 

 

PS
Fler uppdateringar sker på vår Facebook-sida - gilla och följ oss där!

Dressyrkurs 15 oktober

27 sep 2016

Passa på att trimma och få hjälp inför tävling! Dressyrträning med fokus på lösgörande och program-delar, för de som vill avslutar vi med Heda´s tävling 16 oktober där Alexzandra kan finnas på plats för att hjälpa till vid framridning, i den mån hon kan med hänsyn till ev. eget tävlande och starttider. Anmäl och läs mer på TDB om deras tävling. Självklart är Du välkommen oavsett start eller inte!
 
Upplägg lördag 15 oktober
 
Vi börjar ca 09.00
Ridning enskilt, ca 45min
 
Övrigt
 
Var framskrittad till din tid, fika kommer finnas.
Begränsat antal platser.
 
Kostnad 300:- inkl moms
 
Anmälan senast 10 oktober
alexzandra.leideborg@gmail.com alt 070-388 51 45

Carezz (SWB)

8 sep 2016

Sto född 2013 Luxus - Sack uppf. Lise-Lott Ljung äg. Marie Gyllenhammar

Amigo amigo´s

26 aug 2016

Åh vad fin han är min svarta lilla häst! Vi jobbar med ständigt återkommande - grundarbete - och det ger resultat. Han känns riktigt fin och igår satt bytena där de skulle också tummen upp för det! Hans plan nu är att starta Msv:C1 nästa helg, bytte från Msv:B2 då det var samma dag som Livanto ska gå 4-års kval och det kändes lite stressigt att köra två debuter på samma dag på olika tävlingsplatser... Så Livanto tävlar lördag och Amigo söndag. Helgen efter satsar vi på ytterligare en debut då i Msv:B2! Dags att ta tjuren vid hornet och "do it". 

Det kommer mer och mer gång nu leker en del med traven både små halva steg och mer schwung och elastisitet. De ökade traverna tar han tag i ordentligt nu så mest bara att sitta kvar skälv och styra riktingen har kommandot två smackningar tillsamamns med att jag rätar ut honom och då ger han sig iväg ;) problemet vi har nu är mest att ibland när jag ska gå in i en sluta på diagonalen och tar en halvhalt på ytter i ingången så tror han att det ska vara ökad trav istället hehe

Träning 21 o 22 augusti

22 aug 2016

Igår var jag hos Sofia med Amigo, vi jobbade på med samling och övergångar att det ska bli lätt att ändra hela tiden, oj vad han kan trava! Så fin så =) Bytena sitter inte lika bra borta som hemma men det kommer mer rutin bara... 

Idag ska jag iväg med Livanto och träna för Sissi så att han får gå i ridhuset han ska tävla i, ska åka så mycket jag hinner nu kommande två veckor med honom för att få honom lite mer avspänd. Han jobbade på bra igår och kändes fin, märks att när han blir rakare så orkar han inte riktigt men det kommer med styrkan jag vet vad vi behöver jobba på. Håll tummarna att han är lika lätt lastad idag som sist - man vet aldrig med unghästar ;) 

Träning med Livanto

19 aug 2016

Igår åkte jag och Morgan med Livanto till Sissi Lilja för träning och miljöträning inför 4-års kval. Han skötte sig så himla bra! Lastningen hemma gick bra han gick rakt in, han stod helt stilla i transporten både under resan och när han fick vänta en stund innan det var dags att gå ut. Cool vid urlasning, nyfiken och med spetsade öron men cool. Stod still vid sadling och uppsittning som om han vore hemma, gick snällt in i ridhuset... Det var första gången vi åker med honom och således även första gången han reds i ridhus så det var mycket som var nytt. Han smög runt snällt och tittade storögt på spegel och läktare men var väldigt duktig. Träningen gick bra, vi jobbade vidare med att få honom att gå undan innerskänkeln och att han ska balansera upp sig bättre. Hemma är han så pass pigg att det ibland är svårt att komma åt då han gärna tar hjälpen som "spring fortare" men nu när han var lite spänd och försiktig så kom jag åt honom bättre =) Galoppen som hemma nästan är lättast var svårare på borta plan, men bara att åka och öva mer så han kan spänna av lite mer. Fick fina ord av Sissi om hans modell och typ av häst - kul att "den fula ankungen" faktiskt nu visar små glimtar av kvalitén han besitter. 

18 augusti

18 aug 2016

Igår fyllde jag 25 (!) vart tog åren vägen? 

Hästarna går bra allihopa, Bosse jobbar på med rakriktning och styrka, Amigo övergångar samling och byten och Livanto jobbar på med övergångar och balans samt lösgjordhet. Han ska åka och träna idag (första gången han lämnar gården) vi ska till Sissi Lilja, så det blir miljöträning där 4-års kvalet går i september. Har lastat honom en gång o då gick det galant hoppas på detsamma idag hehe senare idag har jag ett par elever. 

  • För er som missat "face-book" nyheterna så debuterade Hanna Berginger och "Keppe" LA på nästan 65% så himla duktiga! - Super stolt! =D 
  • Amanda Dahlström debuterade lätt-klass fälttävlan förra helgen med 0-fel på hinder och en plan framåt har tagit form jättekul!

9 augusti

9 aug 2016

Nu är snart min semester slut och vardagen kommer tillbaka. Hemma rullar det på i full fart med hästarna. Amigo var hos Katja igår och hon var nöjd med hans utveckling, tyckte han var fin i kroppen (hon gillar honom som häst med extra kul) så idag ska han longeras så rider jag på sedan som vanligt. Han har i helgen gått riktigt bra så jag hoppas få ordning på och lite mer stabilitet i bytena så vi kan starta i början på september. Jobbar med att få dem när jag vill och på det sättet jag vill, han gör de till vänster fint men till höger förekommer ha mig fortfarande ibland. Nu har jag fokuserat på att jag bestämmer takt tempo form och att han verkligen ska vänta och lyssna i de vanliga övergångarna, det kommer mer och mer gång i honom och han trycker gärna på och lite ger sig iväg från mig men detta sätt jag nu jobbat på börjar ge resultat och han han kommit ihop sig fint! Väljer att lägga ett par extra veckorn innan tävling när det blev så mycket vila pga att jag var sjuk och sedan i Falsterbo än att jaga på och starta nu, avvaktar till september och hinner förhoppningsvis komma ihop oss än mer och befästa rörelserna. Planerat är att starta Msv:B2 på lördagen och kanske om det känns bra innan även starta Msv:B3 på söndagen men det programmet innehar 4 byten istället för 2 varav två kommer efter mellangalopp så de är lite trixigt lätt att han går iväg och att jag inte hunnit balansera upp honom eventuellt, de kommande två veckorna får avgöra. De andra bytena ligger i B3 bra men sedan är slutorna längs med spåret något jag tycker är svårare än när de är på en diagonal som de är i B2. Återstå att se helt enkelt!

Livanto utvecklas fint, ha har känts toppen nu sista passen och det börjar gå att öka i galoppen utan att han faller isär, styrkan kommer så sakteliga nu även om det är en bit kvar han är ganska stor. Lasttränade honom igår själv, första gången sedan han kom hit i maj förra året och han gick i princip rakt in (!) stod stilla och var lugn - puh så skönt! Han får ev följa med på träning i helgen till Sofia =) Dags att lära sig åka transport och ridas på annan plats, inte långt kvar till 4-års kvalet! Hans agenda är annars att fortsätta stärka sig, mycket övergångar och tempoväxlingar samt att fortsätta jobbet med att gå i sidled undan skänkeln. Han gör idag små förvända bågar och vi har börjat med fattnignar från skritt. Under hösten är det fortsatt arbete för att till våren kunna starta LB-LA. Eventuellt får han starta någon LB under hösten om han känns lugn på bortaplan!

Bosse jobbas nu hårt med rakriktning i galopp, där har vi lite att kämpa med men i övrigt är ha fin. jobbade igår med att flytta bogen både in och ut samt att flytta bakdelen ut och in på kvartslinjen i både trav och galopp samt att kunna ställa åt det håll jag vill... På detta sätt kommer jag åt honom och kan sedan rakrikta samtidigt som det blir introduktion till skolor som ska sitta till nästa år. Kvar till hösten är sedan byten vilket han redan gör fast på eget bevåg så forhoppningsvis är det inte så svårt bara han är rak. Han ska gå planerat 2 tävlingar till sedan får han troligtvis gå över till att tränas inför nästa år om han känns bra i de starterna. Jag vill inte starta dem för mycket som unga, de ska bara komma ut och få rutin samt kännas avslappnade så att man kan jobba vidare och följa utvecklingstrappan och istället kunna gå upp någon klass varje år om möjligt än att starta en massa och att de inte tycker det är roligt. Det är också svårt att göra större förändringar eller påbörja nya rörelser om de ska tävla kort inpå det är lätt att skapa förvirring och jag gillar att vara tydlig så att de vet vad som förväntas av dem för att undvika konflikter och stress! Man vill ju kunna tävla många år framöver sedan på dem och de ska likväl som jag tycka att det är lätt och kul på tävlingen! 

Bosse vann för övrigt förra veckan en klass på nästan 69% - han var avsänd och lugn jättefin helt enkelt. Andra dagen debuterade vi båda i FEI Finalprogram för 5-åriga hästar ett ganska svårt program för en 5-åring men han gjorde det väldigt bra, ett missförstånd i en fattning i övrigt inga missar mer än att han hann att bli lite trött vilket syntes i poängen men vi vet vad vi har att jobba på och han är inte tränad så många månader så det kommer =)

Tider 2 augusti

30 jul 2016

På tisdag blir det fokus på programdelar för ekipagen inför tävlingarna hos Heda, kul att vi blir ett litet gäng som åker och tävlar tillsammans! Jag kommer hjälpa till på framridningen i möjligaste mån med hänsyn till mina egna starter =)
Tisdag:
16.00 Hanna
16.45 Inger
17.30 Toni
Var framskrittad till din tid - fika finns!

Välkomna!

Träning med Bosse

27 jul 2016

Dagarna flyger iväg! "Keppe" som är här under veckan sköter sig bra, vi jobbar på kvickhet och bärighet samt lite rörelser från LA-program som Hanna under hösten planerar att rida. Fin häst som kämpar på bra i värmen =)

Amigo joggas/rids lätt nu ökar lite för varje pass, blev tyvärr ingen tävling i helgen som var då han verkar ha sträkt sig/halkat när jag var i Falsterbo o var stel bak men nu ser han ut som vanligt igen, självklart kollad av veterinär direkt och fick då vila en vecka nu har jag skrittat igång honom och även börjat rida lite kortare lätta pass och han känns som vanligt. Blir ett litet glapp med tävlingar men vill komma igång ordentligt först och låta Katja gå igenom honom så fort hon kommer upp. 

Livve jobbar på bra med sina övergångar, jag måste få till lastträning nu så jag kan komma iväg till Sofia med honom blir så spännande att se vad on säger! 

Idag åkte vi på kvällen med Bosse till Sofia. Han har gått riktigt bra hemma och känts fin inför nästa veckas tävlingar. Väl hos Sofia kokade han lite över hehe vi jobbade med rakriktning framför allt i galoppen och han tyckte att vi var lite jobbiga, "kan själv" meddelade han på ett lite halvdrygt tånårsvis XD Han travar dock gryymt bra däremellan jisses alltså såg skymtar i spegeln o då är det nästan svårt att vara så bestämd mot honom när han "busar" istället för att "jobba" hehe ;) 

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)