Bättre och bättre...

Nytt %-rekord i St George blev det idag med 59,21% men vi KAN göra många saker mycket bättre, så är inte helt nöjd (perfektionist som man är...). Det var otroligt varmt och kvavt i ridhuset idag och både jag och häst blev påverkade, till galoppen va de inte långt ifrån att benen skakade... Jag tyckte att han inte bjöd på i galoppen vilket resulterade i att jag samlade alldeles alldeles för lite (inte alls typ) till piruetterna så de blev inte något vidare, samt att jag jobbade mig igenom serierna där de vart både vingligt och lite olika språng emellan, sådant vi kan göra klart bättre! Den lilla saxen satt dock bra. I traven gick han rätt bra, fina skolor lite dåligt med tryck dock vilket syns i ökad trav och volter, skyller på värmen! ;) Fina skrittpiruetter och jag red enligt min plan i den ökade skritten - säkert inte trycka på för mycket bara lugnt skritta på - en 6a, bra! Sist hade vi ju ett onödigt taktfel där, så ville säkra upp. Fin avslutning - ökad galopp - byte - halt. Fick ett fint protokoll med många 7or. 

Kan ju berätta om min "såkallade" framridning med... Eftersom det var väldigt djupt på framridningen (erfarat från gårdagen) så värmde jag honom hemma 15min, bara enkelt jogga och galoppera enligt mitt "uppvärmningsprogram version kort". Väl på plats satt jag upp när det var 15min till start och gick upp på framridningen, galopperade ett varv och gick sedan ut därifrån, han liksom grävde sig fram i galoppen så ingen ide att sitta där och trötta ut honom... Så istället travade och galopperade vi lite utanför ridhuset, bara så att han skulle vara varm i muskerna inga rörelser eller liknande utan ren uppvärmning. In i ridhuset och pang på in i St George! Lite halvgalet kan tyckas men han är så rutinerad och kan alla grejer så bara han är varm i muskerna så kan vi alltså gå i princip rakt in i programmet och göra en inte allt för dålig uppvisning! :) 

Härlig häst!

Bjuder på en bild från förra helgen i St George, då när det blåste så mycket så att hatten fick bytas till hjälm för att inte blåsa av hihi


Alexzandra & Stargate - VIkbolandet Maj 2013

2 jun 2013