DC 3e placerad i sin första regionala tävling!

Tidig morgon för att åka på tävling med DC. Lite nervöst då hon varit ute så lite... Hon sprang på transporten fint och vi åkte iväg, men då låter de konstigt om bilen... Stannade på mitt jobb och spolade ett däck, men utan större effekt hur som helst så slutade "oljudet" strax därefter så någon nytta hade det kanske. 

Vi var på plats i god tid trots bilstrul och kunde kolla av framridningen som va rätt djup. Hade beslutat mig i förväg om att rida fram ca 20min. Lastade ut och hon skötte sig näst intill exemplariskt! Sadlade och putsade lite på henne samt gick runt så hon fick kolla läget. Lät henne sedan stå och vänta på att klockan skulle gå då jag pga underlaget inte ville överstiga mina 20min med risk för mjölksyra. Satt upp till sist och väl inne på framridningen så höll hon sig även där i skinnet. Lite spänd, det sprang bla en häst i hagen bredvid banan som busade (bra träning) men hon lyssnade fint och gjorde det hon blev bad om. 

In på banan (inomhus) lite spänd igen, fanns mycket att titta på men hon rättade sig framåt på min hjälp även där det va lite otäckt. I programmet så skyggade hon ett par gånger i traven men rättade sig. Inga större missöden och jag red enligt planen - framåt! Styrde runt okomplicerat utan att satsa eller riskera så mycket utan ville bara få en bra runda där hon gjorde rätt sak på rätt plats vilket jag tycker att hon gjorde galant! Finns mycket att bättra såklart men det var en "skolrunda" för hennes del där just det vi ville få igenom, fick vi igenom. Miljöträning och ridning framåt. 

Fick 63,67% (med en 8a i protokollet) vilket räckte till en 3e placering i denna regionala LB:2 (hennes första regionala tävling!). Jättekul!

Fick ett jättefint protokoll med mycket beröm för min ridning framåt, vilket domaren kommenterade även på prisutdelningen "Härlig häst! Väldigt tufft ridet av dig att våga rida så mycket framåt - fortsätt så!". 

Allt som allt mycket nöjd! Hon har gjort precis det jag ville, hållit sig lugn vid transporten och varit ridbar på framridningen och på banan. Fina flickan! 

Missa inte ÖstgötaTeamets Blogg - den hittar du HÄR

Dark Chocolate & Alexzandra 

1 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)