Debut i FEI Prix St. George

Lördagen startade vi en Msv:A1 (3 start i den klassen). På framridningen kändes han fin men var ganska het vilket höll i sig på banan och han sjönk lite i formen. Fick ett par missar, taktinslag i ökade skritten, "massa" fel i serien och jag glömde bort ryggningen... Lite hastig i traven bitvis men nöjd med att jag fick tag i honom inför piruetterna och kunde vända rätt skapligt. Resultat 55%, 56% och 49,8% (!) = 53,60% . Jag själv sa efter ritten 55% så jag håller med de två domarna som hade mig där runt, medan den tredje drog hårt på att hon tyckte att formen var för låg.
På lördagen kom familjen Sverker och tittade, se bild nedan - Kul!

Stargate och Alexzandra efter Msv:A1, med "fanclub - Sverker"

Söndagen sedan = debut i FEI Prix St. George, ett program vi inte ridit igenom ens hemma innan (låter ju planerat men det har inte fungerat bla pga hinder i ridhus och på träningar fokus på delarna...) hur som helst, Sofia hjälpte mig lite på framridningen med några små "kom ihåg saker" inför start. Stargate kändes bra, het idag med men bättre i formen. På banan så flöt trav och skritten mycket bättre än gårdagen, många 6, 7, 7,5 och även en 8a (skrittpiruett). Sen blev han lite för het i galopp-delen tyvärr. Saxen fungerade ok, fick ett kort byte ut och lite rak i innersidan i sluta nr2. Första piruetten ok andra tyvärr ett stavsteg i, då jag fångade upp med en halvhalt då jag ville centrera mer åt det hållet och då tog han ett travsteg ur, gjorde dock en riktigt fin piruett efter det tillbaka (man får vara glad för de även om de tyvärr inte gav några poäng så va den riktigt fin!). Serien i vart 4e satt men missade den i vart 3e. Resultat 57,8%, 53,7%, 53,8% = 55,1%
På söndagen kom mor och dotter Moge och tittade och pratade lite efter, roligt när elever dyker upp så spontant! :)

En sluta i trav, FEI Prix St. George

Pratade med Sofia efter ritten och vi är båda nöjda, vi vet var svagheterna ligger och vad de är jag kan förvänta mig. Jag ska lära mig att rida dessa program och jag kan lika gärna göra "nybörjarfel" på Stargate än på en häst med superkvalitér. Han är nog en av få hästar som har en sådan glädje till arbete, alltid mycket motor och öronen spetsade oavsätt hur jobbigt ett pass kan vara. Han bjuder på framåt i alla lägen och springer glatt på! Gör de flesta rörelserna på träning och tycker allt är superkul! 17år full av livsglädje och älskar att träna och tävla! En fantastisk läromästare som aldrig tjurar ihop, varken över att de blir jobbigt eller att ryttaren gör en massa fel eller "you name it" han bara tuffar på framåt, framåt!

Stargate <3

17 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)