Hoppning!

Igår var det hoppning för hela slanten! Började dagen på jobbet (06-15) sedan hem och snabbti byta om och ut i stallet för att rida DC, byggde fram hälften av det som skullle vara med på dagens hopptrning och hoppade henne. Första gången hon hoppas uppsuttet, (har travat över en cavalettibock två gånger innan) hon tyckte att det var riktigt kul och hoppade glatt på i galopp, två små bockar, en kryssoxer och ett rättuppstående plank (små bebishinder). Fortsättning följer... ;) Efter detta drog lektion 1 igång, Maja och Emmie. Dom var jätteduktiga och kämpade på bra med de olika övningarna. Ponnyerna hoppade stort och bra, och de klarade av kombinationen riktigt bra med vattenmatta och plank.
Lite kort så bestod dagens övningar av två bockar där de fick ändra galoppsprång emellan samt göra halter efter den första. En kombination av fem hinder, stutts, 1 galoppsprång räcke, 2 galoppsprång oxer, 1 galoppsprång räcke. Samt ett fritt rättuppstående plank och en oxer med lång anridning.
I grupp två red, Lena, Moa och Hanna. Dom red också riktigt bra med fina språng. Citat Lena "..när jag kollade så låg oxern på 80cm, sen när jag hade hoppat så låg den på 1m!" Konstigt de där att bommarna bara hux flux helt plötsligt höjer sig själva.. ;)

Efter lektionerna red jag ett pass på Stargate, han va riktigt på hugget! Kom in från stallet strax innan 21, en lååång dag blev det!

Red idag dressyr på Stargate som kändes kanonfin! Riktigt roligt!! DC fick jogga runt lite på banan i trav och galopp utan större krav. Men kändes avslappnad och fin i kroppen. Imorgon jobbar jag 06-14 och åker sedan direkt till universitetet 15.18 så hästarna får vila.

24 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)