Hoppning på schemat

Ja idag stod hoppning på schemat och solen strålade! Jag hoppade DC några språng och de gick riktigt fint, man får ett par "bakben i nacken" då hon skjuter på rätt bra.. Kul verkar hon tycka att det är och även om vi inte hoppar några höga hinder (andra gången hon hoppar) så tycker jag att hon gör de bra. 

Sedan var det dags för lektion, Maja, Moa, Julia och Johanna var deltagarna för kvällen och alla red riktigt riktigt bra! Det är så himla kul att stå på backen när eleverna verkligen tar sig an övningarna på ett bra sätt och utför dem föredömligt - stolt!
Jag red Majas ponny först då hon varit lite loj på förra träningen samt i helgen för att se om vi kunde hitta någon anledning, vi har höjt havren lite då hon åt väldigt lite och idag så gick hon som bara den. Riktigt bra hoppade hon! Vi lade i en "ny växel" och när Maja sedan tog över och fortsatte passet så gick hon klockrent och Maja red kanon! Inga konstigheter alls bara lite boostning som behövdes. Å jag måste säga att det är en väldigt fin ponny, känslig med ett härligt hopp i kroppen! Länge sedan man hoppade en ponny - riktigt kul hihi. 

Igår var jag i Rist och red Julias ponny innan hon fick rida andra delen av passet. Jag red Samba förra veckan och Julia har gjort ett bra jobb sedan sist. Riktigt fin blev hon och jag tror att Julia fick en liten "aha" -upplevelse. 
Alltid bra att rida elevernas hästar ibland, dels för att hjälpa dom igenom någon "svårighet" tex att de skjuter ut en bog, springer iväg i galoppen, stela i ena sidan, stannar på vattenmattor osv osv men även att jag kan få en uppfattning om vad som är de egentliga "problemet" de är inte alltid nödvändigtvis bogen som hästen skjuter ut de kan handla om att den inte spårar bak osv. och för att upptäcka detta krävs ibland att man sitter upp och verkligen får känna, när jag petar in bogen, vad händer då? jo då gör den det och det ... Vissa saker är/blir ryttarna också bra på att dölja så att det från backen kan se ut på ett sätt och sedan uppsuttet kännas lite annorlunda. Sedan som i Sambas fall är det bra då hon är "ung" (bara riden ca 1år) och för att introducera henne i lite nya övningar som sidvärtes är det bra om någon mer erfaren börjar så att hästen förstår, ifall att ryttaren tex kanske känner sig lite osäker på om denne gör rätt. På så sätt så hjälps man åt i början för att ryttaren sedan ska kunna ta över.

En annan lite små lyxig sak är att min kära far nu kl 22 sitter och harvar ridbanan! Så imorgon bitti när jag rider är den helt orörd. Visserligen inte så ovanligt då pappa håller efter den var och varannan dag men härligt (och lite lyxigt) är det!
Tänk er en lite kylig morgon, solen skiner och banan ligger helt orörd där du kommer skrittande på hästen inför dagen första pass - Bra start på dagen kallar jag det! 

Ha en fin kväll, nästa vecka är det hoppning på tisdag 18.20!

15 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)