Hoppträning för div III laget

Imorgon är det dags för första träningen för div III laget! En ryttare är utomlands men de andra tre ska dyka upp, blir kul att se hur ponnyerna går efter förra veckas hårdträning samt de ekipaget som i vanliga fall inte tränar för mig i veckorna... Kommer bli banhoppning med lite olika linjer som förberedelse inför första omgången. Rymt o följsamhet samt lösgjordhet ska vi jobba på! 

Lite kort om passet igår med DC så va hon grymt fin! Började väl sådär men efter 10min så bara lossnade allt! Mjuka skänkelvikningar stadiga jämna fina travöppnor med fin bjudning... Även galoppen blev riktigt fin, hon börjar verkligen förstå hur hon ska vinkla in sina långa bakben under sig!

En övning jag rider med DC som även är en av mina favorit övningar är att rida serpentinbågar och att i bågen flytta ut bakdelen. Man får en följsam, lösgjord och uppmärksam häst!! Man kan även variera genom att lägga in skrittavbrott när man passerar medellinjen och då gäller det att vara kvick för att direkt få igång bakbenen i övergången till trav då man direkt ska flytta sidvärtes ut i bågen! 

Fortsatte idag med samma jobb och hon var redan från start idag riktigt fin! "Liten" diamant de där :-) Stargate gick ett lättare pass på träns, han va lika pigg och glad som alltid och bytena satt som de skulle! Resten av dagen spenderas på jobbet 12-21.

8 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)