"Lag-SM" träning

Idag var det träning med "Lag-SM gänget för CP, programridning med coaching hemma hos Sissi och Nina Lilja. Värmde upp i lilla ridhuset, Stargate kändes riktigt fin! Bra trav och skolor fin galopp och bra känsla i stort. Jag hade tid 15.00 men de blev lite sena så någon lång framridning men fick kompensera med många skrittpauser. 

Pratade lite kort med CP (Christina Pettersson, Grand Prix domare känd för att vara väldigt "hård") och red runt ett par varv innan jag började mitt program, MsvA:1. Riktigt nöjd med travdelen i programmet, lagom tryck fina skolor, ska i öppnan tänka lite mer "innerbog mot yttrebog" men fin fina slutor som fick beröm! Även skritten flöt på fint. I galoppen sedan så gjorde han fina slutor (även dessa med beröm) och bra byten efter, lite stark inför övergången till ryggningen men ok, första piruetten vände han ut baken, andra piruetten mycket bättre, lite het i serien men nån mindre miss där. I stora hela så kändes han bra! 

Efter att ha pekat ut de delar där jag tappar mest poäng på så började vi jobba med piruetterna. Fick instruktion om att bara samla tre galoppsprång innan jag vänder, verkligen förflytta blicken dit jag ska i omgångar samt att leda "lifta" med inner handen och släppa ytter och lägga på ytterskänkeln. Fick först samla tre språng rakt fram sedan rida ur det för att nästa gång vända. Blev stooor skillnad! Piruetten till höger blev riktigt bra! Den åt vänster är lite svårare, men hon fann att jag flyttade bak min ytterskänkel för mycket så när jag bara lade fram den, släppte yttertygeln (i samlingen) och "liftade" med inner hand så tog vi oss runt även där! Detta ska nu övas in!! 

Fortsatte att kolla på travlägningar, fick lägga ner formen lite och sedan bara rida takten, känns som ett fungerande upplägg. Allt som allt en riktigt bra träning med många tips och råd samt nya övningar att jobba med, riktigt kul! 

Ett svettigt ekipage efter träning, Stargate (lika glad som vanligt) & jag.

8 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)