Lång dag som avslutades med träning för Sofia!

Började dagen i stallet med att släppa ut hästarna och att mocka. Gick sedan en sväng med Svea (hunden) som förövrigt kommit in i "spökåldern".... Så allt är liiiite mer intressant, nu åt de otäcka hållet. Bla så fick två höpåsar idag en rejäl utskällning, tur att det bara va just höpåsar!
Åkte sedan in till stan för att luncha med en nära vän Linda, mycket tjejsnack blev det och en lång härlig lunch! :) Hem igen sedan för att hålla en pianolektion för Ida, de va riktigt kul att få introducera någon till pianots toner! Hemläxa fick hon såklart och den kommer att kollas till nästa vecka! 

Sen var det dags att ta hand om hästarna och göra iordning Stargate för träning. I början var han riktigt fin! Sofia påpekade idag igen att han ser väldigt fräsch och fin ut. Bra känsla genom uppvärmningen där jag fick jobba på att rida upp bogarna med tanken att bakbenen ska få mer plats under honom. För att sedan rida endel förvänd galoppsluta på volt för att förbättra galoppen. Blev en kännbar skillnad när jag sedan galopperade på framåt! 
Fortsatte sedan med lite piruettarbete, lade det idag i början av passet då vi annars brukar ta de mot slutet. Han jobbade på bra och vi hittade idag snabbare till vändningarna. Men han blev märkbart trött efter detta jobb så han lade sig på lite vilket vi idag försökte jobba igenom. Så att han inte får lyfta upp mig och springa på utan att hitta tillbaka till bakbenen och sitta kvar och få dom rakt under mig igen. Jobbade mycket på ökningar i trav och galopp vilket i sin tur bidrog till att han blev lite het då han tycker att det är kul men gärna springer på lite mycket och länger lite lite... Men efter några längningar så började det likna något. Får vara väldigt noga i hörnet så han inte kommer in lite med "bresida" utan forma runt inner hela vägen, tänka lite svag svag öppna in i längningen så att han inte blir för lång och sedan stödja. Fina travlägningar på slutet där han ökade med hela kroppen! 

Nu ska vi ladda (lagom) till söndag! :)

Stargate i en mellan galopp!

 

6 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)