7 Mars

Åkte idag iväg till ridhuset för ett pass med Stargate. Sofia red honom i söndags och hon tyckte han kändes rätt bra. Haft lite små trassel med bytena sista veckan (på förra träningen, där han inte bytte så som jag vill riktigt) så kände att jag ville rida igenom honom innan programträningen imorgon.

Han kändes pigg och fin, ridhuset var FULLT med hinder men då gäller det att vara lite finurlig. Malin var där med med en häst och hoppade Johanna på backen.
Istället för att tycka att det är jobbigt att inte kunna rida där man tänkt så får man hitta lite nya vägar och möjligheter till att rida olika rörelser, dessutom tycker jag att man blir mer påhittig och det blir lite mer variation i ridningen automatiskt när man inte kan rida de vanliga långa linjerna utan får trixa sig lite framåt. Detta medför ofta en mer vaken häst som måste bli fullt fokuserad på mig för att inte "springa in i nåt".

Jag hittade tex som små "hörn" på banan i form av två-tre hinder som stod i vinklar, perfekt att rida in i i galopp, rakt emot för att sedan göra en piruett! Med en dressyrhäst som inte "suger" mot hindret kan man driva på mot hindret och få en fin galopp, börja vända mot det hinder som står i vinkel (ca 90¨)för då bromsar han själv och sätter sig på bak och vänder! Kan ju annars rida mot ett vanligt hörn men detta blir mycket mer naturligt och jag tycker att det fungerar fint på Stargate! Höger piruetten blev riktigt bra av detta jobb. En annan variant som fungerar bra och hjälper till i vändningen är att göra en stor arbetspiruett runt ett hinder för att sedan vända mot ett hinder som stor mittemot och där göra en hel eller halv piruett. Påhittig var ordet!

Idag satt även bytena som jag vill, han gjorde fina byten i vart 3:e utan att öka tempot - väldigt skönt! Han brukar ha rätt lätt för serier och byten så blev lite nojig sist när han inte gjorde som han brukar... Förutom en hel del galopparbete med serier, piruetter och skolor så red jag igenom traven, han blev sååå fin! Fina skolor och en riktigt fin samlad trav! Hoppas kunna visa samma fina trav imorgon! Håll tummarna ;)

Missa inte inbjudan till Clinicen med Jeanna Högberg! Länk till inbjudan finns i inlägget nedan!

7 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)