Mer om Alexzandra

Jag heter Alexzandra och är född 17 augusti 1991. Rida började jag i princip med innan jag kunde gå, då mamma alltid haft ett intresse för hästar. Mesta tiden går åt till just hästarna och jag har under åren haft flertalet egna hästar att träna och tävla men även haft förmånen att träna, utbilda och tävla andra ägares hästar. Nedan finner Du lite mer information om mig och mitt hästliv (såhär långt).

Hästbakgrund
Lite kort om några av de hästar som passerat under året.
Min första ponny Pharma fick jag när jag var 10 år. Vi tävlade tillsammans på lokal nivå i hoppning och dressyr. Dessförinnan hade jag en rad foderponnyer, sommarhästar och red samtidigt på ridskola från att jag var 6år.
2005 köpte vi min D-ponny Golden Dream som jag utbildade från grunden till Msv:B dressyr, 130 hoppning och *fälttävlan. Vi tävlade tom Nationell FEI dressyr och lokal hoppning och fälttävlan.
Jag red även parallellt på mammas häst Sorbé och startade henne i både hoppning och dressyr på klubbnivå med segrar.
Min första egna storhäst Stargate köpte vi 2008 honom vidareutbildade jag till svår klass, vi lekte med piaff och passage samt byten ner till "i varje". Tillsammans debuterade vi Msv:A 2012 och FEI Prix St. George 2013. Vi har tillsammans vinster i LA-klasser och flertalet placeringar tom Msv:B-klass. 
Hösten 2011 köpte jag då 4-åriga Dark Chocolate, under 2013 vann och placerade hon sig i LB-klasser. I november 2013 började jag rida vår egna uppfödning Tira So Hip "Märta" och utbildade henne vidare upp i klasserna inom dressyr och hoppning, hon har under 2014-2015 plockat flera vinster och placeringar tom. LA-klass i dressyr och debuterat Msv:C på godkända poäng, utbildad från grund till Msv:B under de 1,5åren i träning.
I september 2014 köptes Amigo.  Han debuterade på tävlingsbanorna våren 2015 och har placerat sig i LB-klass och vann sin andra start i LA:3 på 68% som 5-åring! Debuterade Msv:B 2017 och påbörjat tramp, piruetter och serier, innan han såldes. I maj 2015 anlände Livanto G 3år gammal (f. -12), jag påbörjade inridningen under sommaren och det ska bli spännande att se vad det blir av honom i framtiden. I Augusti 2015 köptes sedan Bo Derry en mycket snygg 4årig (f. -11) fux till mig. Mer info om hästarna och tävlingar finner Du under resp sida.

Utbildning
Jag tog studenten 11 juni 2010 från Vretagymnasiet där jag läste Naturvetenskap med inriktning Häst. (Betyg 20,0 + meritpoäng & 3100p). Jag började hösten 2010 studera vid Linköpings Tekniska Högskola Campus Norrköping till Byggnadsingenjör. Jag tog hösten 2011 ett studieuppehåll från Byggnadsingenjör för att under ett år studera Företagsekonomi och Tyska vid Linköpings Universitet Campus Valla och fortsatte sedan studierna mot en Ekonomie Kandidatexamen (Civilekonom), med inriktning på Företagsekonomi. Hösten 2014 läste jag Företagsekonomi C - Management vid Handelshögskolan i Örebro och skrev där min C-uppsats under våren 2015. För att den 5 juni 2015 ta min examen och jag kan nu titulera mig som Civilekonom med en Ekonomie Kandidatexamen.

Jag avlade min examen till hästskötare våren 2010 och är Diplomerad Hästskötare.
Jag började hösten 2013 och tog min examen till Diplomerad C-Tränare i Dressyr 11 september 2014. 

Kuriosa
Förutom ridning är mina stora intressen dykning och musik, under hela grundskoletiden spelade och sjöng jag i olika band, som uppträdde vid olika evenemang, jag tog även pianolektioner i 10 år.

Övrigt
Jag har dykarcertifikat "Open Water" som jag tog vintern 2011 i Semporna, Borneo - Malaysia.
Jag har såklart även BE-körkort.

14 sep 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)