Oförskämt fin!

Åkte idag iväg till Flemmas ridhus med stargate och Pharma (Johanna var med) för att börja ta tag i dressyren, hemma är det is överallt. Stargate var superladdad och taggad! Den hästen ÄLSKAR att jobba det är bara så..! Öronen spetsade och full fart på benen samt nöjdsamma frustningar...!

Red mycket sidvärtes med mjukt stöd i tygeln och låg form, varierade skänkelvikning, öppna, sluta på fyrkanten, medellinjen och diagonalen. Var noga med att han inte får springa iväg men att han hela tiden bjuder framåt (vilket inte är några större problem hihi) red även några långsidor där han skulle vara helt rak och var där extra noga med att han kom upp på yttertygel och att han spårade och drev lika mycket med båda bak. Fortsatte sedan med lite galopp, först växla böjda - raka spår sedan börja med lite skolor, först längs fyrkanten, öppna och sluta där han inte får ge sig iväg och inte heller dyka vid förhållning utan stanna framme med nosen och lägga vikten bak. Blev sen en del förvänd galopp där jag vill att han balanserar kvar och inte ökar tempot. Red sen galoppsluta på diagonalerna där jag varierade tvärningen för att sedan rida olika saxar. Kollade även av att bytena blev rena och raka vilket han gjorde riktigt bra! Fortsatte med lite piruettarbete för att bara känna hur det kändes innan vi testade ett par serier, även dom gick fint. Totala intrycket var  - oförskämt fin! Mjuk i kontakten och väldigt lyhörd, fin i sidorna och drev på bra i skolorna. Riktigt nöjd med passet och red med ett leende på läpparna! :)

Måste skvallra lite om Johanna och Pharma med. De såg väldigt fina ut, i galoppen har hon verkligen blivit starkare och orkar nu bära sig riktigt bra och traven blir mer och mer reglerbar. Väldigt kul att se! Vi har ju planen att dom i vår ska debutera LB dressyr på tävling men kan avslöja att efter dagens pass så ser vårat mål under året inte ut att vara omöjligt på något sätt!

2 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)