Östgöta Team träning

Igår åkte jag och pappa (!) till Ö. Tollstad för Ö.Team träning för Sofia med DC. Väl framme så hade vi gott om tid tills min tid så passade på att titta lite när Carro red sin häst samt prata lite med Monica om upplägget på måndag. Ang det så rider jag i första gruppen kl. 16.00. 

DC var rätt spänd så valde att lina henne innan uppsittning. När jag sedan satt upp så kändes hon ok, lite spänd men ok, travade på på serpentinbågar för att få henne att bli mer uppmärksam på mig och få henne avslappnad. Började lektionen sedan och vi fortsatte med lite galopp på stora volter och fyrkanten. Jobbade sedan henne i trav på volt, på att kunna variera tempot och få henne att trava i ett något lugnare tempo. Lite känsligt läge där de är nära till "bensinstop" så gäller att vara kvick att hjälpa henne hålla igång där på gränsen. Hon travade riktigt fint! Fortsatte med galopp på volt och att där minska volten och få henne att samla sig med hjälp av voltens storlek. Hon "älgar" lätt iväg i en jättegalopp och volten hjälper mig att få ihop henne och få henne att förstå att det är den galoppen jag vill att hon ska hålla! Efter lite skritt så fortsatte vi med traven, öppna innanför spåret på långsidorna och sedan långdiagonal med skänkelvikning, blev riktigt fin! Avslutade med mer galoppjobb på volt och fyrkant där jag fick jobba på att hålla kvar henne i en mer samlad galopp på de raka spåren, lade ca 10m volter och fortsatte sedan på spåret och lade sedan en 10m volt igen, fick ihop henne bra men det saknas lite styrka för att hon ska orka hålla ihop hela vägen. Fick dock en bra känsla och hon verkar börja förstå vart jag vill att hon ska vara! 

Blir spännande på måndag! Ca 100 pesoner är anmälda! Får även besök från Kalmar, Ewa och Elin (som köpte Golden Dream av oss) kommer hit måndag-tisdag och ska bla titta på clinicen! Ska bli superkul att träffa dom igen, hörde också att Elin och Golden ska tävla imorn - Stort lycka till! 
Idag är flera av mina elever iväg på "påskhoppning" hos Sissi Lilja, rapport kommer om hur de sköter sig ;)

29 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)