I ridhuset med vänner

Åkte i söndags till ridhuset igen, denna gång med både Johanna men även Ellinor som sällskap. E ville prova nya ridhuset och passade på att rida tillsammans, få lite tips och våra mammor kunde få lite sällskap av varann med ;)

Stargate känns jättefin. Men han är superladdad!! Han är dom en dynamit att sitta på så fort jag lägger an stövlarna så exploderar han. Öronen framåt och sedan bara vill han göra allt på en gång! Skarttar mest åt honom och pratar mycket för att få honom lugn.
Det blev alltså att öva på att få honom lugn och att få honom att vänta på mig och inte själv ta för mycket initiativ, han blir så lätt överambitiös. Det märks då särskillt i seriebytena då han sätter full fart och bytena blir lite väl yviga. Men efter en hel del halvhalter, tempoväxlingar och byten på olika linjer där han var tvungen att vänta hela tiden och aldrig fick byta när han gick iväg så satte han serierna fint! Fick faktiskt till 4 stycken i vart annat!
Han känns för övrigt väldigt mjuk och fin, travar på fint i skolorna och "saxen" i st. George känns helt OK. Nu var han ju lite väl laddad så bara jag får honom lugn så känns de rätt säkert. Ska imorgon (onsdag) till Sofia för att träna, tar med mig Stargate då. Ska bli kul att höra vad Sofia säger om honom, har ett par saker jag vill ha lite hjälp med och hoppas på några bra tips!
Håll tummarna för att han är lite lugnare imorgon!
Annars ett ganska förnämligt "problem" att hästen har lite väl mycket motor bak och är lite väl ambitiös! :)

29 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)