Ridhus, tävling & "Mot-Lag SM i Dressyr"

Åkte till Flemma igen med Stargate och Pharma (som Johanna red). Han känns riktigt bra, mjuk och följsam lätt i munnen och otroligt arbetsvillig (som vanligt). Fortsatte med ett upplägg liknande sist, övergångar, skolor på olika linjer, byten, serier, piruettarbete och sedan en del skrittpiruetter för att få honom att trampa korrekt. Avslutade med fler seriebyten på kvartlinjen först 3or - 7st sedan testade jag att göra 2or - de gick! Gjorde bara ett par åt gången men hann göra två gånger per långsida. Gäller att själv sitta kvar helt stilla och få honom i balans direkt så att han inte vinglar till efter första bytet för att kunna göra nästa, hinna ta en halvhalt och inte låta honom gå iväg. Stargate verkade riktigt nöld med sig själv efteråt när han fått göra detta några gånger. Om läget kommer nästa gång ska vi prova några fler! 

Har även anmält till årets första tävling med Stargate, det blir Linköpings FRK 10/2 Msv:B4 och Msv:B2 för att starta upp säsongen, han har ju en tendens att vara lite busig på första tävlingen, får se om han följer upp det i år.
Letar i övrigt febrillt efter regionala tävlingar med Msv:A1 eller St. George, har hittat några men får se när första blir.
Stargate och jag har blivit uttagna till Mantorpsryttarnas satsning mot Lag-SM, vi är ett gäng både ponny och häst ekipage, vissa kvalade och klara andra på G till kval - där är jag och Stargate. Ska bli roligt med träffarna och planeringen och sedan till sist få ihop ett bra lag att tävla med på Lag-SM i augusti!

6 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)