Sandbäcken

Här på Sandbäcken finns fina faciliteter för träning av elever och hästar. Ett ljust stall med stora luftiga boxar, uppvärmd sadelkammare och kuperade naturhagar i olika storlekar. Här finns det en ridbana med rejält trästaket som noggrant sköts om för bästa underlag. Därtill en hinderpark från Safety System, karaktärshinder och cavaletti material. Gården ligger belägen i vackra Tyttorp området med fantastiska ridvägar och vacker natur. Här håller vi hästar i en lugn miljö.

Sandbäcken är en gammal mindre lantbruksgård som vi köpte hösten 2002. Vi började med att göra iordning maskinhallen som var oisolerad och hade trampat jordgolv. Därefter iordningsställdes ett stall, som var klart till 2004 och i januari flyttade våra dåvarande hästar in. Under tiden bodde vi i det lilla upprustade torpet som fanns på gården. 
Efter stallbygge påbörjades planeran för ett nytt boningshus ta form och vintern 2009 flyttade vi in i det nya huset. Sommaren 2015 revs det gamla huset och vi börjar nu kunna se hur gårdsbilden kommer att se ut när det blir klart. 

Utöver detta anlades en ridbana med internationella mått med rejält staket och belysning, logdelen är upprustad, stängslat in nya hagar, dränerat nya diken, gjort iordning vägen in till gården, byggt en sadelkammare osv... Projekten avlöser varandra men snart är de stora projekten i hamn och vi kan börja se resultatet av många års arbete. 

I november 2018 påbörjade vi byggnation av ridhus.

Den lilla lantbruksgården är numera en hästgård där vi tränar kvalitativa hästar för sporten!


Stallet  

Gutefåren Lakritz & Lama

  
Skaj Juli 2009

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)