Sofia-träning

Jag åkte (själv denna gång) till Sofia med Stargate för träning. Riktigt varmt idag men lite kvalmigt och det kändes som om både regn och åska låg i luften. Vi började inne i ridhuset med att rida tempoväxlingar i galopp på fyrkanten, tre ökningar per långsida med upptagning nästan till piruettgalopp. Stargate blev ganska trött av detta men kändes ändå att jag fick igenom hjälperna bra. Fortsatte med lite galoppslutor och sedan lite byten. Vi lade sedan fokus på piruetter och fortsatte jobbet på liknande sätt som tidigare i veckan. Jag får en fin samling och vänder bra "ut eller in", måste få till de att vända bra "in OCH ut"... Avslutade med lite trav och där fokusera på att få honom att ta de lite lugnare och att jag slappnar av ordentligt.
Gick sedan ut på utebanan och red igenom Msv:A1 med "träningskrav", mest för att få känna på vägar och tempo utan "tävlingskrav". Bra sätt att få känna sig lite bekväm med programmet, att inte alltid rida med tävlingskriterier. Tex bara rida 3 av 5 byten i serien, eller inte öka max i trav- och galoppökningarna, inte begära "full samling"... utan att man lite lätt och ledigt rider igenom programmet.

Tips! Man kan även ganska tidigt i passet rida igenom sitt program, man kan tex även rida lätt i traven osv och rida igenom en LB, du får en ganska klar hint om vart just dina och din häst/ponnys svagheter ligger och vad ni bör öva vidare på. Rid sedan passet enligt plan och avlsuta sedan med att rida igenom programmet igen - bättre?

Nästa helg tävlar jag och Stargate i Vikbolandet, Lördag Msv:A1, söndag FEI Prix St. George - så i veckan ska vi ladda!

19 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)