Vikbolandet 25-26/5

Lördag 

Började i stallet kl 07 med att fodra, duschade Stargate kl 08 och red sedan DC, hon kändes ganska bra, fin i galoppen! In och bytte om igen, Stargate fick lite lunchmat och sedan va det dags att knoppa och åka vid 11.30. 
På framridningen kändes han ganska bra. Red mitt "uppvärmningsprogram" som vanligt och det känns tryggt och säkert - jag vet vad jag ska göra, när och hur och kan variera hur mycket beroende på känsla - jag vet vad jag "får"! Ut sedan på collecting och OJ va det blåste (framridningen var inomhus) hatten höll på att flyga iväg så fick försöka stoppa den lite tajtare, gick sådaär. In på banan och så start. Stargate var stabil, förutom att de ökade traverna inte blev så bra och att vi bommade ett byte i serien så hade vi inga missar. 5 på båda piruetterna och i övrigt mest 6or, några 6,5 och nån 7a. Han kändes dock matt och lite trött (?!) så fick kämpa mig igenom programmet. Var första utomhustävlingen för i år och helt klart annan känsla än jag haft under innomhustävlingarna! Han känns dock stabil och säker i programmet, känns inte svårare att gå in i en Msv:A än i en Msv:B - väldigt skön känsla! Piruetterna blev godkända trots lite brist på energi (som är rätt bra att ha när man ska in i just piruetter...). Resultat 58,84%

Söndag

Började dagen likt lördagen, DC kändes dock riktigt fin idag, bra takt och jämn. Jobbade på att öka galoppen samt att samla upp - övergångar! Har börjat forma ett litet "program" åt henne så att jag får en bra ram att jobba ifrån även om den aldrig är helt fast men att få lite bättre struktur och få henne att känns igen sig. Likt det jag har med Stargate, rider alltid samma "framridningsprogram" på honom oavsätt om det är egenträning hemma, träning eller tävling! 
Tillbaka till tävlingen. Åkte vid 11.00 och möttes av regn när vi närmade oss. Som tur va så slutade det regna och var uppehåll igenom hela klassen, himlen öppnade sig direkt efter. På framridningen idag kändes han lite bättre än igår, lite mer energi och allmänt bättre känsla. Red idag med hjälm för att slippa rädda hatten (vilket jag fick göra några gånger under programmet på lördagen) vilket var tur för det blåste ännu värre idag! 
På banan sen fick jag samma känsla som igår, lite segt/matt och trött... Missade båda serierna grovt vilket gav en 1a och en fin 3a i protokollet (inte jättebra direkt) hade dock flera 7or idag och en 8a på en skrittpiruett! Resultat 58,42%

Alexzandra & Stargate i Msv:A1 25/5-13

26 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)