Träning för Sofia!

Idag var det äntligen dags för årets första träning! Åkte med Stragate då han känns mest igång samt att det kändes som om en genomkörare inför nästa helgs tävling inte satt helt fel.

Stargate kändes riktigt fin, även Sofia var nöjd och tyckte att han såg riktigt ridbar och trevlig ut! Citat: "Vart får han all energi ifrån?".
Han verkligen sprutar av energi (känner att jag upprepar mig) men en av Jan-Oves härliga kommentarer genom åren var när han en gång vägrade att tro mig när jag sa att det enda kraftfoder han åt var havre och lite betfor. Han frågade gång på gång "Vad är det för foder du ger honom?" och skakade på huvudet och skrattade när även mamma tillslut intygade att nej han äter ingen "dunderhonung" bara lite havre! Underbara lilla häst, arbetsvillig som få!

Åter till dagens träning. Stargate formade sig fint i skolorna även till höger där han i slutan tidigare i höstas blev lite för rak. Sofia tyckte att han bättrat sig på flera punker sedan sist - Kul att höra! 
Checkade av lite olika moment. Började med travskolor, växlade öppna och förvänd sluta på kvartlinjen och red seda först öppna på långsidan innan jag gick in i en sluta på diagonalen. Fick rida upp honom för innerskänkeln och sätta takten med sätet, på så sätt fick jag honom att föra inre fram med större gest! Härlig känsla när man både kände skillnaden och såg den (i speglarna). Ska fortsätta jobba på det så att jag kan få fram dom fina slutorna på tävling sen, förhoppningsvis. 
Övergick sedan till galoppen, började med öppna och sluta på fyrkanten för att sedan rida samma linjer som i trav, öppna på långsidan en bit sedan sluta till andra långsidan, förvänd galopp och sen ett byte.
Kollade sedan av seriebytena. Började med att rida serpentiner i en ganska kort och samlad galopp med byten över medellinjen. Red sedan på tillbakavägen en diagonal med först tre byten i vart fjärde och sedan fem byten i vart fjärde. Kritiken blev, korrekta, raka, önskar att dom är lite större och tydligare. Så fick göra om och sitta till lite mer samt trycka till lite mer med stöveln i bytet, då blev dom bättre. Får vara försiktig och inte göra för mycket bara. Nöjde oss så med bytena då han inte blev het och stark utan lyssnade fint, och gick istället över till piruetter. Jobbade på en fyrkant med att vända ett språng och verkligen få honom i rätt vändning, så han inte vänder ut baken och inte heller tippar in utan stannar kvar för inner skänkel och vänder för ytter. Vände sedan kvartar och fick till det bra på slutet även åt det svåra varvet! Härlig känsla när han vänder rätt! Jag blir lätt lite för ivrig i vändningen och börjar då bra men "stressar" ut men fick på slutet som sagt till det! 

Roligt att vara igång igen och det är alltid så inspirerande att komma hem till Sofia dels hon själv som är så fantastisk men också av att anläggningen är så fin! Träning nästa vecka igen. :)

Ingången till en piruett. 

30 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)