Två tävlingsplatser - En dag

En tidig morgon blev det för mig, fodrade 05.50 och var på plats vid 07.40. Ut med DC som var ganska spänd, ledde henne nåt varv på framridningen för att få henne lite avslappnad innan uppsittning. Red fram på en väldigt spänd dam som trots det gick rätt bra efter nåt varv i trav, skyggade några gånger för personer på läktare och annat "otäckt" som hon såg men gick fint däremellan. Sedan in på banan. In kom vi sedan tog det tvärstop! Oj vad otäckt det var, hon vågade inte gå åt något håll alls, efter lite övertalning kunde vi röra oss längs ena långsidan men den andra var helt enkelt för otäck. Travade på runt lite så gott det gick och tog mig efter några varv nästan ända ut till den "hemska långsidan" då fick jag startsignal. In på medellinjen och halt, sedan vända ut till höger på den "otäcka långsidan" där tog det stop, hon skyggade. Tryckte till henne en gång bestämt och fick henne att gå fram igen sedan gick programmet i fullt ös! Travade friskt framåt och skrittade energiskt samt galopperade på om än några meter vid sidan av spåret på den långsidan som va otäckast. Fick ett byte (fint sådant) i första ökningen i galopp och allmänt ganska vingligt, MEN de gick framåt! Procenten blev inget att hurra för direkt med siffror från 3 till 7 i protokollet (tyvärr lika många 3or som 7or...).

Men vad va de positiva nu då? Jo, hon skötte sig på framridningen såtillvida att vi slapp konster ovan mark, hon var spänd ja men hon gick framåt i det och stannade/backade inte av utan sprang på istället, stort +. På banan då, jo först vågade hon inte gå alls men hon sprang sedan runt programmet om är i ett övertempo med halvdana linjer men hon stannade inte och/eller backade inte av (förutom en skyggning) sedan bjöd hon på framåt. Hon får fin kritik och kapaciteten finns fick även flera fina kommentarer om henne från folk runt ikring, kul! Mitt mål med dagen var miljöträning, det har hon fått samt att få henne framåt på banan, vilket jag fick beröm i protokollet för att just ha ridit henne framåt när hon var så spänd. Så förhoppningsvis är hon nästa gång lite mer avslappnad samt bjuder på lika friskt men att jag då kan stämma av och få henne rak och följsam, då kommer poängen bli nåt helt annat! 
Man får försöka hitta de bitar som är bra, och få med sig de positiva hem!

Var hemma med DC efter 09 (skönt!) och gjorde irodning stallet innan jag åkte till Mantorp. Där var Johanna och tävlade. De hade ridit en klass när jag kom vilket hade gått bra i trav och skritten men i galoppen hade fattningarna inte fungerat som de bör utan de hade blivit lite si och så och följdaktligen även med kommande galoppdel... Fin kritik dock. Till andra klassen var de lite blandat på framridningen, på banan red de sedan ett stabilt program utan större missar, galoppfattningarna fungerade igen. Tyvärr lite öppen i formen igenom programmet så poängen blev lite lägre men bra ridet! Nu ska det tränas mer och sedan blir det tävling igen för det fina ekipaget!

Johanna Sverker & Pharma 

23 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)